Részletek
A Spaghetti Nápolyban született. Antonio Viviani volt az első, aki 1842-ben így nevezte el ezt a tésztafélét, mert azok madzagra, zsinegre emlékeztették (a spago olaszul zsineget, spárgát jelent). A hagyományos átmérőjének köszönhetően, amely átlagosnak számít a hosszú tészták világában, a legsokrétűbben felhasználható formátumok közé tartozik. Tálalási javaslat: Paradicsomszósz olajjal és bazalikommal. Trastevere-ben, Róma egyik történelmi kerületében, a trattoriák puttanesca módon elkészítve ajánlják, amelyet fekete olivabogyóval, kapribogyóval, szardellával és paradicsommal készítenek. Főzési idő: 8 perc. Előnyök: egészséges szénhidrátok kiváló forrása, nem tartalmaz hozzáadott sót, alacsony glikémiás index. JAVASLATOK, AMELYEKKEL A FŐZÉS KÖZBEN CSÖKKENTENI TUDJA A KÖRNYEZETRE GYAKOROLT NEGATÍV HATÁST 1. KIZÁRÓLAG A SZÜKSÉGES VÍZMENNYISÉGET HASZNÁLJA. Általában fél és egy liter közötti vízmennyiség elegendő 100 gramm tészta elkészítéséhez. Ezzel a tudatos magatartással Ön odafigyel a Föld korlátozott vízkészleteinek problémájára. 2. TEGYE RÁ A FEDŐT A FAZÉKRA. Így a víz rövidebb idő alatt éri el a forráspontot. 3. FORRÁSKOR ADJA HOZZÁ A SÓT A FŐZŐVÍZHEZ. A só lassítja a forrási folyamatot, ami magasabb gáz- illetve energiafogyasztást idéz elő. 4. A FŐZÉSI IDŐ FELÉNÉL VEGYE LE AZ EDÉNYT A TŰZRŐL. A fedő alatt a tészta az elzárt tűz esetén is tovább fő. 5. HASZNÁLJA AZ EDÉNYEK ELMOSÁSÁRA A TÉSZTAFŐZŐ VIZET. Így csökkentheti a vízfogyasztást.
Származási ország
Olaszország
Forgalmazó
Latinum Zrt. 2310 Szigetszentmiklós Leshegy u. Hrsz 12217/7.
Specifikáció alapján teljes megnevezés
Barilla Spaghetti szálas durum száraztészta 500 g
Gyártó és/vagy élelmiszer vállalkozó telephely ország
Magyarország
Elsődleges csomagolás típusa
Doboz
Tojástartalom
Tojást nem tartalmaz
Tészta jellege
Gépi
Töltött tészta
Nem
Tészta formája
Spagetti
Durum búzadara; ivóvíz
Allergének
Allergének (tartalmazhat)
Mustár és belőle készült termékek
Szójabab és belőle készült termékek
Adagra 100g / 100ml Ref.ért(%)
Energia (kJ / kcal) 1217/287 1521/359 15
Zsír (g) 1.6000 2.0000 2
Telített zsírsavak (g) 0.4000 0.5000 0,4
Egyszeresen telítetlen zsírsavak (g)
Többszörösen telítetlen zsírsavak (g)
Szénhidrát (g) 57.0000 71.0000 23
Cukrok (g) 2.8000 3.5000 3
Poliolok (g)
Keményítő (g)
Rost (g) 2.4000 3.0000
Fehérje (g) 10.0000 13.0000 22
Só (g) 0.0000 0.0100 0